FAQ

1. Ik heb geen Twitter-account. Kan ik gebruikmaken van @MediaBron?

Absoluut! Daar zijn twee manieren voor:

  1. Als je zelf geen Twitter-account wilt, kun je wel gewoon de pagina van @MediaBron bekijken. Je ziet daar alle recente updates en je kunt je abonneren op de RSS-feed.
  2. Maak alsnog je eigen Twitter-account aan: Twitter.com/signup.

Nederlandse journalisten komen via @MediaBron alleen in contact met potentiële bronnen als ze zelf een Twitter-account hebben.

2. Ik ben geblokkeerd door @MediaBron. Hoe kan ik dit ongedaan maken?

Ben je geblokkeerd door @MediaBron en denk je dat dit per ongeluk is gebeurd? Stuur dan even een mailtje naar MediaBron@lvtpr.nl.

3. Ik ben journalist. Hoe lang mag mijn boodschap @MediaBron zijn?

Berichten op Twitter zijn maximaal 140 karakters. MediaBron stuurt je volledige bericht door als deze maximaal 120 karakters is. Probeer hem daarom te beperken. Een (lange) link in je bericht verkort je eenvoudig via Bit.ly of TinyURL.

5. Ik ben journalist. Waarom zou ik gebruikmaken van Twitter?

Ben je onbekend met Twitter? Lees dan de onderstaande artikelen en maak je eigen afweging:

6. Ik ben een bron. Hoe reageer ik op een vraag van een journalist?

Door rechtstreeks te reageren naar de vragensteller. Klik op het account dat in de tweet staat vermeld na ‘RT’. Begin je antwoord met @journalistX en deze persoon ontvangt jouw antwoord vanzelf. Let op: je antwoord is openbaar en andere Twitter-gebruikers kunnen dit dus lezen.

7. Ik ben een bron. Hoe kan ik een vraag stellen aan een journalist?

Stel je vraag rechtstreeks aan de journalist en niet via @MediaBron. De betreffende journalist hoeft namelijk geen volger te zijn van @MediaBron. Zie ook de gebruiksvoorwaarden.

8. Wie zit er achter @MediaBron?

MediaBron is een initiatief van pr- en communicatiebureau LVTPR. Het initiatief brengt journalisten en bronnen op een snelle en efficiënte manier met elkaar in contact. @MediaBron is gratis en staat open voor alle Nederlandse media. En ook iedereen die denkt een interessante bron voor de Nederlandse pers te kunnen zijn.

9. Wat is Twitter?

Twitter is een soort microblog. Bekijk de video ‘Twitter in plain English’ voor een korte uitleg.